torsdag 3 november 2011

Saras Smaker: Honungsdroppad morots- och äppelsallad


"Fräsch sallad att servera till viltskav eller köttbullar. Passar också jättebra som förrätt tillsammans med kallrökt skinka och örtrostade krutonger."

3 morötter
1 grönt äpple
1 dl blandade frön (t ex pumpa, melon och solrosfrön)
1 msk honung
1 msk vit balsamvinäger
1,5 msk olivolja
salt och svartpeppar

Börja med att tvätta äpplet och skär det i små tärningar på cirka 0,5 cm. Värm sedan upp honungen lite snabbt i en liten skål i vattenbad eller i micron, bara så den blir lösare (går även utmärkt att använda acaciahonung). Låt den sedan svalna ett tag.
Blanda i vinägern och olivoljan och smaka av med salt och svartpeppar. Häll över honungsoljan på äppeltärningarna och låt dem stå till sig lite. Skala sedan morötterna och när det yttersta skalet är borta är det bara och fortsätta att låta skalaren gå över moroten så länge det går. När alla morötter är strimlade förvaras de i kylen tills de ska serveras och då blandas de marinerade äpplena i tillsammans med frön. Blanda och servera som tillbehör till viltskav eller köttbullar. Passar också riktigt bra som förrätt tillsammans med kallrökt skinka och örtrostade krutonger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar